Egyéb felhasználási célok

 

 

 

Egyéb megrendelhető készülékek különböző felhasználási célokra

Egyéb biofeedback készülékek is megrendelhetőek, pl.:

  • inkontinencia elleni termékek
  • EMG készülékek (pl. sportpszichológia, gyógytorna)
  • HEG biofeedback (a neurofeedback terápia kiegészítésére)
  • SCP (slow cortical potential) biofeedback (a neurofeedback terápia kiegészítésére)

 

Felhasználás a sportpszichológiában

Sok sportoló használja a biofeedback/neurofeedback tecnikát, hogy javítsa koncentrációs képességét, csökkentse stressz szintjét, növelje test-tudatosságát.

 

Az AC MILAN győzelme a Manchester United felett

AC Milan

Az AC Milan 3:0-ra győzött a Manchester ellen . Az AC Milan "titkos fegyvere": a játékosait neurofeedback-el készítették fel.

"Egy szenzációs mérkőzésen az AC Milan 3-0-ra legyőzte a Manchester United gárdáját, és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Liverpool lesz a piros-feketék ellenfele. A találkozó szakadó esőben kezdődött el, de ez sem zavarta meg a hazaiakat, akik egyből magukhoz ragadták az irányítást, és a 11. percben a vezetést is megszerezték. A gól után sem változott a játék képe. A Milan minden tekintetben irányította a meccset, és a félidő közepén megérdemelten duplázta meg előnyét. A szünet után aktívabb lett a MU, és a 60. perc környékén beszorították a hazaiakat, de a Milannak sikerült átvészelnie a kritikus időszakot, és Gilardino 78. percben lőtt góljával végképp eldőlt a továbbjutás sorsa. "

AC Milan-Manchester United 3:0
San Siro, 2007.03, 67 500 néző, Játékvezető: Frank De Bleeckere (belga)
Milan: Dida - Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski - Gattuso (84. Cafú), Pirlo, Ambrosini - Seedorf - Kaká (86. Favalli), Inzaghi (67. Gilardino).
MU: Van der Sar - O'Shea (77. Saha), Brown, Vidic, Heinze - Fletcher, Scholes, Carrick - C. Ronaldo, Rooney, Giggs.
gól: 11. Kaká, 30. Seedorf, 78. Gilardino

 

Abhinav Bindra aranyérme légpuskában a 2008-as Olimpiai Játékokon

Abhinav Bindra

Bindra a férfi légpuskások 10 méteres számában szerzett aranyérmet. India 28 év után szerezte meg segítségével az első aranyat.

Előtte intenzív biofeedback és neurofeedback felkészítést kapott: szívritmus biofeedback-et, izomzat biofeedback-et, neurofeedback-et a belső monológ elhalgattatására, és a koncentrációképesség fokozására. Bőr vezetőképesség visszajelzéssel csökkentette a feszültséget, a stresszt. Edzője Timothy Harkness sportpszichológus volt.

 

Kanadai extrém síelő olimpiai bajnokok felkészítése

Alexandre1 Alexander

Alexandre Bilodeau, a kanadai szabadstílusú sívilágbajnok nagy áttörést ért el az utóbbi évben. Ezidáig az edzéseken ugyan kitűnően szerepelt, de a versenyeken nem sikerült ezt a teljesítményt elérni. Most megtörtént a nagy átalakulás. "Ismerned kell magadat, tudnod kell, hogyan reagálsz ezekben a pillanatokban, és hogy kell magadat érezned" - nyilatkozta - "Ez az a valami, amelyet a bio/neurofeedback tanít meg neked, saját magadról".

Steve1Steve2 ........ KyleKyle2

Steve Omischl (első két kép), világkupa bajnok, tekintélyes éremgyűjteménnyel rendelkezik: 10 arany, 9 ezüst, és 7 bronzéremmel. Ő is bio és neurofeedbacket használ a felkészülésben. "Ez egy nagyon-nagyon hatásos eszköz"- mondja. Segíti a koncentrációt, és optimális mértékűre csökkenti a verseny okozta stressz-szintet. Kyle Nissen, szintén olimpiai bajnok (második két kép) éppen biofeedback edzés közben látható. Ő is aranyérmes olimpiai bajnok, és ezen kívül tízszer állt még dobogón. A sportolók légzési és fókuszolási technikákat tanulnak a módszer segítségével, megtanulják jobban kontrollálni testüket.

 

 

A neurofeedback felhasználása az űrkutatásban

 

A NASA is felhasználja a biofeedback technikát. Pl. a NASA a Nemo 9 projectben ezzel vizsgálta az űrhajósok állóképességét. A Nemo Nine környezetet (NOA) egy űrállomás egy analógjaként építettek ki - ez a National Oceanic és Atmospheric Administration - ez egy tenger alatti élőhely Key Largo Florida partja mellett 65 láb mélyen a felszín alatt.

"22 napig tartott, és két asztronauta vett részt benne" - mondta William Toscano, a NASA kutatója - "Vizsgáltuk az űrhajósok viselkedését az izolációra, a munkára, és a kifáradás hatását az egyénre". Dave Williams parancsnok, egy kanadai orvos, és Ron Garin, egy amerikai űrhajós vett részt a kísérletben, hordták a speciális felszerelést.

 

Ron Garin

Ron Garin asztronauta a Nemo 9 kísérleti programban

Dave Williams

Dave Williams kanadai asztronauta

 

 

 

 

További érdeklődés esetén keressen minket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 BIOFEEDBACK
C E N T R U M